Translate

Претражи овај блог

Укупно приказа странице

ПоРтАл

ПоРтАл
Сазвежђе З

четвртак, 25. јун 2015.

Ко слаткиш, кажу, за неколико дана у преко милион примерака!



ЊУЈОРК - Нова књига Е Л Џејмс "Греј", најновији наставак еротског серијала "Педесет нијанси" продата је у више од 1,1 милион примерака у штампаном, електронском и аудио облику за свега четири дана, саопштио је издавач Винтаге Боокс. 


Како би подмирио захтеве читатељки гладних мушког погледа на романсу милијардера Кристијана Греја и студентскиње Анастазије Стил, издавач је најавио да ће одштампати још милион примерака новог романа Џејмсове.

"Ово је невероватан број продатих књига преко викенда и показује колико страсно читаоци воле књиге из серијала "Педесет нијанси", рекла је издавач Ен Месит. "Кристијанова прича се показала као неодољива".

"Греј" је најтраженија књига у претплати за Киндл на сајту Амазона а одмах по објављивању у четвртак постала је бестселер. Роман је такође објављен у Британији али и на шпанском језику.

Трилогија "Педесет нијанси" продата је у преко 125 милиона примерака широм света и преведена на 52 језика.

У Србији, трилогију је објавила Лагуна а нову књигу - која ће бити преведена као "Господин Греј", домаће читатељке могу да очекују у септембру.

Џејмсова је 1. јуна на друштвеним мрежама објавила да ће књига крајем месеца изаћи из штампе. Наводно, на писање књиге су је подстакли фанови који су желели да прочитају причу из Грејовог угла.

Критика није са претераним одушевљењем дочекала нови роман, оптуживши ауторку да је само "преписала" дијалоге из прве књиге и убацила понеку мисао главног јунака, да уредници нису урадили свој посао у "чишћењу" текста као и да је роман превише мрачан и озбиљан.

Према првом роману трилогије снимљен је филм "Педесет нијанси сиве" са Дакотом Џонсон и Џејмијем Дорнаном који је зарадио више од 500 милиона долара у биоскопима од премијере на Дан заљубљених.





ЗА САМО ЧЕТИРИ ДАНА: Наставак 'Педесет нијанси' продат у више од 1,1 милион примерака | Култура | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Било би лепо и конструктивно да коментари не буду предуги, и изван задате теме, зар не?

instagram

Instagram