Translate

Претражи овај блог

Укупно приказа странице

ПоРтАл

ПоРтАл
Сазвежђе З

петак, 26. јун 2015.

Злато у теглама на обали Јужне Мораве....

ЧАК 438 комада златног накита, вредног 16,5 милиона динара, који су јануара ове године из Нишке златаре опљачкала браћа Ј. В. (25) и И. В. (22) познатији као "спајдермени", пронашли су припадници МУП у теглама на обали Јужне Мораве. Лопови су открили тајну локацију, што је био део договора са тужилаштвом о споразумном признању кривичног дела. На овај начин двојица разбојника ће највероватније бити осуђена на мању затворску казну.
Ј. В. (25) и И. В. (22) су 24. јануара опљачкали "Златарну Цеље" на улазу у Казанџијско сокаче у центру града. Ухапшени су два дана после разбојништва, а недавно су одвели полицију на место где је њихов плен био закопан.
- На овај начин, поступљено је у складу са изјашњењем Вишег јавног тужилаштва да се са окривљеним склопи споразум о признању кривичног дела, уколико врате накит - саопштила је Полицијска управа у Нишу. - Пронађено је 107 прстена од злата, 80 привезака, 51 наруквица, 41 огрлица, 24 ланчића, 98 пари минђуша и 30 распарених минђуша, пет брошева и две игле за кравату. Пронађен накит одмах је враћен обијеној златари.
Подсетимо, браћа "спајдермени" су пљачку добро осмислили. У току ноћи попели су се на кров куће, у којој се налази продавница накита. Потом су померили црепове са крова, и прикрили се на тавану до јутарњих сати. Сачекали су да радница златаре око 8.30 дође на посао. Када су видели да је отворила сеф, узела накит и ставила га у излог, скочили су на њу кроз рупу на таваници. Обојица су на главама имали "фантомке", а један од њих је био наоружан пиштољем. Уз претњу оружјем, затражили су да им преда накит. Потом су "плен" ставили у торбу, а жену закључали у тоалет. Затворили су и врата златаре и побегли у непознатом правцу. Након тога је радница мобилним телефоном алармирала полицију.
Осумњичена браћа су, иначе стари зналци нишке полиције. Априла 2008. године, тада петнаестогодишњи И. В. је ухапшен због сумње да је за једну ноћ опљачкао две златаре у центру Ниша и однео пола килограма накита, вредног четири милиона динара! Дечак је прво разбио прозор на крову зграде, у којој се налазила златара "Маријус" и ушао у радњу, из које је украо већу количину златног и сребрног накита, вредног око 50.000 евра. Исте ноћи разбио је стакло на вратима златаре "Сјај", одакле је украо пола килограма златног и сребрног накита.
Због браће Ј. В. и И. В. фебруара 2010. била је организована холивудска акција припадника Жандармерије, по крововима стамбених зграда у нишком насељу Пантелеј.
Младићи су се прво забарикадирали у изнајмљеном стану, онда са терасе наздрављали полицији вискијем. Поломили су све по стану, па су кроз прозор избацили и фрижидер. Затим су се преко олука узверали на кров, па се одатле пребацили у други стан, па онда у трећи, па у четврти...

СПОРАЗУМ ЧЕКА ПАРАФ
У ВИШЕМ јавном тужилаштву у Нишу кажу да још не може да се прецизира висина казне, док споразум о признању кривице не буде склопљен и верификован од стране суда.
Иначе, за ово кривично дело запрећена је казна од три до 15 година затвора.


'Спајдермени' мењали злато за мању казну | Хроника | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Било би лепо и конструктивно да коментари не буду предуги, и изван задате теме, зар не?

instagram

Instagram