БЕРАНЕ - Делегације Друштва "Цар Николај", Друштва црногорско-руског пријатељства "Петар Други", Козачког центра "Свети Петар Цетињски" и Мото-клуба "Ноћни вукови", заједно са представницима руске амбасаде посетиле су Беране.
Председник Општине Драгослав Шћекић, пожелео је гостима срдачну добродошлицу позивајући се на традиционално добре односе са Русијом и побратимском Костромском облашћу. Такође, најавио је интензивирање односа и организовање сусрета са представницима Костроме.
Козачки атаман за Црну Гору и Србију, пуковник Војислав Видаковић, захвалио се у име гостију на братским речима и указаној части.
- Споменике, који су наши преци оставили овде, чуваћемо заједно с вама, ширићемо братске односе, ојачавати постојеће и стварати нове везе. Козаци су ту да сачувају нит блиских односа два народа - поручио је Видаковић, док је генерал централне козачке војске РФ, Виктор Заплатин, позвао представнике Општине да посете Москву и Русију.
Председник СО Беране, Горан Киковић, истакао је могућности интензивирања међусобних добрих односа и притом најавио да би васојевићком јунаку, Александру Лексу Саичићу, према идеји "Ноћних вукова", у Беранама могао бити подигнут споменик. Козаци ће посетити и Виницку, његово родно место, а затим у Андријевици посетити спомен-обележје Русима страдалим у Другом светском рату, Трг НАТО жртава у Мурину, православно гробље у Гусињу, на коме ће бити одржан парастос за 26 њихових сабораца погинулих на караули Језерце на Проклетијама.
         = препоручен чланак Новости