Translate

Претражи овај блог

Укупно приказа странице

ПоРтАл

ПоРтАл
Сазвежђе З

уторак, 13. децембар 2016.

Европски циркус "BALKAN ORIENT PRess+"

Најзанимљивији коментари уз чланак
Хрватска блокирала поглавље 26, Вучић се вратио из Брисела. Премијер Александар Вучић је напустио Брисел и сутра неће присуствовати Међувладиној конференцији
или ДЕДА ТРИФУН И COMP

**
deda Trifunпре 30 минута
PUPOVAC U SABORU PITAO PLENKOVIĆA: Kad će struja u 83 srpska sela?... kako bi se "osigurao održiv i normalan život povratnika u te krajeve"(Hrvatska,Evropska unija,21 vek!!!!) >Sta je povod blokade Hrv na Eu putu Srbije i sta trazi Hrvatska od Srbije?Da se prevode knjige sa srpskog na hrvatski jezik(po svim lingvistickim autoritetima jedan jezik,a do skora i zajednicki...).O cemu mi govorimo?Treba li podsecati na svakodnevne( proustaske) ispade njihovih najvecih zvnicnika?PITANJE na koje mora da odgovori EU(koja sebe predstavlja svetionikom ljudskih prava i demokratije):Da li to sto radi Hrvatska radi "na svoju ruku" ili uz precutnu saglasnost najznacajnih EU clanica(Nemacka i sl.).Ne verujem da su oni tako "hrabri",da to sto rade,rade na svoju ruku.Jer kao sto rece nas veliki Jovan Ducic:"Hrvati su najhrabriji narod na svetu,ne zbog toga sto se nicega ne boje,vec zbog toga sto se nicega ne stide"
nominoпре око један сат
Zivim u Svedskoj. Sva deca doseljenika imaju pravo da uce maternji jezik i u skoli, osnovnoj. Jedan cas nedeljno. Nastavnici sami odlucuju kako ce uciti decu maternjem jeziku. Uglavnom je to pravopis kombinovan sa istorijom i religijom. Ima ovde i Finaca, Danaca i Norvezana. Nemaju specijalne povlastice, niti svedska drzava stampa posebne udzbenike. Mislim da je slicno sirom Evrope. Sta je to tako specijalno sa Hrvatima u odnosu na Kurde, Arape, Juzno Amerikance, Kineze, Indijce...?
Ivicaпре око један сат
Ljudi, pa dajte se osvijestite, mislite da je problem što vas Hrvatska blokira???Pa to će se pokrenuti za čas i ništa neće biti od tih blokada, to je sr..e Plenkovića i HDZ-a.Ali ajmo, drvljem i kamenjem po Hrvatskoj, Hrvatima itd...Što sutra kad budete na kraju pregovora i zadnji uvjet će vam biti da priznate Kosovo koje ja osobno ne priznajem kao državu, ali vi ćete morati priznati? Opet će biti kriva Hrvatska??? Neće, kao što nije niti sad, samo se preko naših leđa prelamaju igre velikih igrača,nas i vas i onako nitko ništa ne pita.
Branko Crnogoracпре око један сат
Kako se lako odusevljavaju i vesele spoljasnji i unutrasnji mrzitelji Srbije. Uzas!

***
deda Trifunпре око један сат
RECIPROCITET,je osnov diplomtije.Postoji od kada postoje i drzave i bilateralni odnosi.Pogotovo,ako su u pitanju nasi zapadni susedi(poznati kao "najhrabriji narod na svetu...koji se nicega ne stidi").Vreme je pokazalo da sa obnovljenom Nezavisnom Drzavom Hrvatskom ne moze drugacije...>UDARITI po dzepu,pa ce se uozbiljiti(na to su vlo osetljivi,a ne na hriscanske apele"ko tebe kamenom ti njega hlebom".Hrv u Srb ima ozbiljne ekonomske interese:Dozvoljeno im je ,u pljackaskoj privatizaciji,da postanu vlasnici vrednih i strateski vaznih firmi u Srbiji,pa i zemljista(Vojvodina,prehrambena industrija i sl).Dozvoljeno im je,protivno pravilima,da zadrze carinske povlastice(CEFTA),kad su postale clanica EU...Nasuprot,Srb u Hrv nema ekonomski interes,jer joj Hrv nije dozvolila svojom protekcionistickom politikom...>Hrvatskog Premijera, Pupovac jos moli da prikljuce struju u srpska povratnicka sela(Hrv,EU,21.vek)!?O cemu pricamo!Samo "po dzepu",pa neka Todoric&co to resavaju sa hrvatskom Vladom
compпре око један сат
šta tu ima odlično što država Srbija nije otvorila poglavlje 26????? to što neće dobiti za školstvo predpristupnu pomoć od 40 miliona eura.... to je vama odlično da deca sede u hladnim klupama i da bulje u zelenu tablu a svi njihovi vršnjaci u Evropi od 2 razreda osnovne dobijaju svoj kompjuter..... i dok se oni svi odškoluju do 15 godina na informacionim tehnologijama naši ne umeju ni da ga uključe a mnogi po selima nemaju pojma ni kako izgleda....... to je vama odlično da mladi naraštaji budi bogalji u mozak i sebi i drugima..



**


Prekobaracпре 2 сата


Komentari mi se ne objavljuju! Pa da ponovim: Sve te plave zastave sa malim zvezdicama trebalo bi da se izbace iz javnih institucija jer mi nismo i necemo ikada postati clan EU-ije!


Одговори | Препоручујем 10





Prekobaracпре 2 сата


Komentari mi se ne objavljuju! Pa da ponovim: Sve te plave zastave sa malim zvezdicama trebalo bi da se izbace iz javnih institucija jer mi nismo i necemo ikada postati clan EU-ije!


Одговори | Препоручујем 10





Лазарпре 3 сата


Одлично.


Одговори | Препоручујем 25





томанпре 2 сата


Србија Хрватској ништа није блоковала,па је наивно мислила да ни они неће.Али авај,па докле више да зец кроз ноге протрчи,стоти већ пут.Деца у забавишту се смеју.


Препоручујем 3





Mikac Mikпре 5 сати


Blam blam! Kako je glupo onim blokiranima kad ih koči neko ko je upravo spaljivao dvojezične table na ulazima u svoje državne institucije. Čini se da je EU otišla za Hrvatskom totalno desno, a da je Deutschland sa Christen Demokratischen Union na čelu postao jedna od najlevičarskijih zemalja nama Lijepe Naše EU. A mi, Srbi, i dalje glumimo tzv. "sidro stabilnosti u regionu" kako nam to Herr Kurc poruči.... Cirkus se nastavlja, a narodu je muka od predstave. Laž i obmane, tabloid država i građani u seobama, tako se doima Srbija u očima onih koji su se u brodolomu dokopali kopna tih nekih zemalja sa sjajnijom budućnosti za njih i njihov naraštaj od ovog našeg balkanskog mraka i blata. Vreme je da neko opet upali svetlo i da se pozornica malo počisti pa možemo dalje da nas sidro povuče još malo dublje u duboku depresiju! Ali sa objašnjenjem situacije i na jezicima manjina :))) Danke Deutschland :)


Одговори | Препоручујем 27





zlatanпре 23 минута


Dosta je hrvatskog , a i briselskog izivljavanja. Ili je Merkelova izgubila svoju snagu ili pusta Hrvate da obavljaju prljave poslove i da se pri tom raduju.


Препоручујем 0





Miroljub Stojkovićпре око један сат


Kapa dole, Mikac Mik!


Препоручујем 3





Pera Peraпре 8 сати


A kakav odnos se zauzima prema EU koja je u svoje drustvo primila Hrvatsku ? Pametni u takvo drustvo ne ulaze .






**


Slobodan Vlaskiпре 8 сати


Мислим да је крајње време за укидање "традиционалинх" или повлашћених царина за производе из Хрватске, која је поодавно иступила из ЦЕФТА-е.


Одговори | Препоручујем 28





Pera Peraпре 8 сати


Ja sam protiv totalitarne EU . Ali , tragicno je to da Srbija koja je izasla na strani pobednika iz Prvog svetskog rata sa gubitkom vise od 1.200.000 poginulih vojnika , i iz Drugog svetskog rata izasla na strani pobednika sa ogromnim gubitkom u ljudskim zivotima i stotinama hiljada masakriranh Srba i srpske dece od strane ustasa .., i da nas hrvatski GUBITASI UCENJUJU i igraju se sa nama kao macka sa misom. Srbi su im dali drzavnost i dali im da prodaju svoju robu u Srbiji i Frikom im dali... Sa nama Srbima DEFINITIVNO NESTO NIJU U REDU.


Одговори | Препоручујем 34





miroslavпре 9 сати


Opet se čudom čudimo, kao da je prvi put, da nam RH pravi problem. RH se bavi RS već godinama, zbog svojih frustracija i za domaću političku upotrebu, mlate nam prstom, prete ucenjuju i evo sad nas blokiraju. Žele nam pokazati koliko su oni važni u EU, opet za domaću političku upotrebu a zapravo su mala, marginalna i periferna članica EU. Skromna politička, demokratska,ekonomska i svaka druga moć, kod naših komšija provocira kompleks manje vrednosti. Našta liči ta EU, dovoljno govori ponašanje njene članice sa Balkana. Britanci su se pametno i na vreme odlučili i otišli iz te zajednice sa razlogom. Ako ozbiljne zemlje članice EU, ne ustave tu malu balkansku državu, ona će nam smetati i blokirati nas, sada već iz inata, na našem neizvesnom putu u EU. Mi moramo sebi postaviti pitanje kuda idemo, srljamo li, ako je RH država koja ima mogućnost da nam smeta i da nas blokira?


Одговори | Препоручујем 10





Mišaпре 9 сати


Ošigledno je da hrvatskoj vrhuški dozvoljavamo da nas zbog bezalternativnosti neproverenih referenduom u strmlenjima ka EU U NAJMANJU RUKU SVESNO ucenjivački ometa a to nije slučaj samo u ovoj stvari.Potreban je adekvatan i bar brz recipročan odgovor.Odgovor teba da bude adresiran na vrhušku i na fašisoidne i nacističke povampirenjake vodeći računa o velikom delu naroda koji je bio posvećen antifašizmu.Moramo se naučiti da predviđamo događaje i predupredimo ih a ne da nas sramote ,realno očekivanim postavljanima.Infomišimo svet o stanju poglavlja koja su oni otvarali pred odgovornim organima i svetskom javnošću a pre svega pred UN.Jedan premijer morao je biti oprezni a dužan je analizirati izbor saradnika za ovu etapu puta u EU.OSAVREMENJAVANJE UKUPNOG SISTEMA U NAS MOŽE SE REŠITI NAŠOM PAMEĆU a ne gotovo kopiranjem tuđeg.Mi smo evropejci svojom lokacijom ali i doprinosom u eliminaciji rasnih,fašističkih,nacionalističkih i drugih nazadnih stremljenja. Presaberimo se .


Одговори | Препоручујем 8





Dr. Spasic пре 9 сати


Samo jeno pitanje: Zasto Srbiji treba clanstvo u EU?


Одговори | Препоручујем 28





Анкапре око један сат


@mm, зашто ЕУ треба Хрватску? Па да има некога тко ће да шири нацизам, да настави путем Хитлера и Анте Павелића. Екстремна десница у цијелој Унији је нагло порасла уласком Пољске, Мађарске и Хрватске у Унију. Земље које су већ од памтивијека склоне нацизму, није тешко употребити за те прљаве игре. Али све се враћа. Ту су џихадисти. Србија треба само да престане да "брани", да их задржава на својој територији, већ да их пусти да ураде свој посао. По заслузи. У име Бога и Алаха!!!


Препоручујем 2





mozda mozdaпре око један сат


moze i ovako: zasto eu treba srbija?


Препоручујем 2





Radoje sa Kosmetaпре 9 сати


Neka se vrati ja mu nisam ni odobrio da ide tamo u moje ime..Koga je pitao neznam, ni zašto je išao isto neznam, niti on zna.






**


Magle na vidiku пре 10 сати


Ma...... ne brine mene što je On napustio Brisel, nego me plaši da se ne naljuti, kao što inače zna, pa napusti i Beograd jer stalno ističe da ga sopstveni narod ne razume, pogotovo novinari. A o političkim protivnicima ne treba trošiti reči.


Одговори | Препоручујем 23





Pa staпре 10 сати


RH bez dozvole Nemacke to ne bi ni smela da uradi sto je i ocigledno. Cudno da Vucic ne zamera Merkelovoj. Ocekujem izjavu da "Srbija nece nasedati na provokacije i da je EU i dalje glavni cilj Srbije". Izbori dolaze i ocekujem jos vise patriotskih poteza samozvanoga premijera.


Одговори | Препоручујем 12





Radoje sa Kosmetaпре 10 сати


Hrvati Blokirali poglavlje 26, ja blokiram 25,24,23, 22,21, sve do nule, da im pomognem da se ne muče hijene. Eto je njima EU, neka seire u njoj, Mene te Haračlije ne trebaju, Malo nam Vesli Klarka koji odnosi Rudu sa Kosova, Bonstvil i druge nemani, još nam treba Hrvastska EU


Одговори | Препоручујем 11





Šoneпре 10 сати


Kupuj srpsko, voli srpsko, počni da se ceniš srpski narode! Srbija da se ugleda na Švajcarsku u svakom pogledu i bice nam ok. Sve imamo, a kao da smo oči izgubili, pa to ne vidimo. Probudi se Srbijo, mani se ćorava posla udruživanja sa najcrnjim sistemom koji postoji, EU. Ne treba ni u uniju sa rusijom. Stroga neutralnost i reciprocitet. Gledamo svoj posao...


Одговори | Препоручујем 15





predragпре 10 сати


Ozbiljna drzava bi preventivno,pred svaku ocekivanu komsijsku cusku, iskoristila sve moguce poluge odvracanja koje su joj na raspolaganju.A ima ih.Recimo sve postojece organe u okviru državne ili lokalne uprave čiji je zadatak da kontrolišu postovanje propisa i zakonitosti rada u vise od 200 registrovanih hrvatskih kompanija. Srbija to nije, pa je iluzorno ocekivati redovne i ucestale posete poreske ,trzisne,sanitarne, komunalne...i ispekcije rada, jer zaboga firme su "Europske" i nedodirljive. Kao i svako NJ. Velicanstvo Strani Investitor.Znaci,kao i obicno kad se nema petlje,odluka je na G.Potrosacu.


Одговори | Препоручујем






**






Goran пре 10 сати


Srbija treba privolu Hrvatske za ulazak u EU. Srbija se ponaša prema Hrvatskoj kao da ne treba njenu privolu. Koga je moliti nije kuditi.


Одговори | Препоручујем 5





неко је љут што је...пре 10 сати


...дао сагласност на све што је тражено за Косово "на лепе очи" фрау Меркел и сињоре Могерини. Резултат ове мудре политике је "ни Косово, ни ЕУ" и то одмах, битно пре 2025. Лично немам проблем са другим делом ове политике, напротив, свесрдно га подржавам, али за остварење тог циља политички и имовински уступци Косову сасвим су сувишни.


Одговори | Препоручујем 5





neko tamoпре 10 сати


Mozda bi premijer trebalo da poruci EU da ukoliko se blokada nastavi da ce da raspise referendum sa pitanjem " treba li ici u EU?". EU zvanicnicima treba da bude jasno da njihovo otezanje i tolerisanje Hrvatskog ponasanja moze EU da kosta konstruktivnog clana. Za Srbiju bi i onako bilo tako bolje...






Видети још, даље

Нема коментара:

Постави коментар

Било би лепо и конструктивно да коментари не буду предуги, и изван задате теме, зар не?

instagram

Instagram